søndag den 23. december 2012

Hvilke westerns ønsker du dig til jul?

Nu har jeg ikke skrevet nogle westerns på ønskesedlen, men jeg kunne f.eks. godt have ønsket mig TAKE A HARD RIDE fra 1975. Den er instrueret af Antonio Margheriti og har Lee Van Cleef, Jim Brown og Fred Williamson i hovedrollerne. Filmen kom op i de danske biografer i november 1975 under titlen DE RED FOR LIVET, og solgte ifølge Det Danske Filminstitut 16.185 billetter.

Jeg har dog set filmen på TV for nogle år siden, og var ganske godt underholdt. Især musikken af Jerry Goldsmith er et hit (musikken er udgivet på Film Score Monthly), men der er også en snert af kultfilm over projektet, der byder på blaxploitation-elementer og usædvanlige locations (den er filmet på De Kanariske Øer). Så det er en western, jeg sagtens kunne have skrevet på min ønskeseddel, men nu ender det nok med, at jeg selv køber den i løbet af januar.

Hvilke westerns ønsker du dig til jul?

9 kommentarer:

 1. Jeg har ikke ønsket mig nogen westerns i julegave - har en god stak liggende, som jeg er ved at tygge mig igennem.

  Jeg så "Take a Hard Ride" på Anchor Bays DVD-udgivelse for et par måneder og var ligesom dig godt underholdt. Det er en underlig sammenblanding af blaxploitation, karatefilm og spaghetti-western, der ikke burde virke så godt, som det gør.

  Et par kritikpunkter: Jim Brown er ikke verdens mest karismatiske hovedrolleindehaver, Lee Van Cleef er ikke ret meget med, Jim Kelly er verdens mindst overbevisende indianer (han har dog nogle seje karate-moves) og Catherine Spaak er kun med som eye candy.

  Det gør dog ikke så meget, når Fred Williamson er med. Han er ret genial som gambleren Tyree. Hans coolness passer rigtig godt til den rolle.

  Jerry Goldsmiths score er fremragende, som sædvanlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. TAKE A HARD RIDE-cd'en er desværre udsolgt nu, men den kan opspores på bl.a. eBay.

   Slet
 2. Den fransk-italienske western Cemetery Without Crosses fra 1969 står øverst på min ønskeliste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et spændende bud. Kan se, at den desværre er sjælden. Det enlige eksemplar, der kan skaffes via tysk Amazon, står til 70 Euro.

   Slet
 3. Så kan jeg fortælle, at den bl.a. findes i denne her boks, som min søster var så venlig at sende mig i anledning af julen. Og boksen indeholder også den meget seværdige The Forgotten Pistolero.


  http://www.amazon.co.uk/Best-Spaghetti-Westerns-Region-NTSC/dp/B004L5GYFU/ref=sr_1_13?s=dvd&ie=UTF8&qid=1356462260&sr=1-13

  SvarSlet
 4. Cool. Tak for info. Der er ikke så mange anmeldelser af boxen, men brugerne på Amazon er glade for den, så det virker som et godt køb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu ikke fået gennemset boksen, og kan derfor ikke udtale mig om billedkvaliteten, men 7-8 kr. pr. film må siges at være billigt.

   Slet
  2. Det er bestemt en fair pris ... næsten billigere end en pose kvalitets-spaghetti henne fra supermarkedet.

   Slet
 5. Nu er julen jo forbi, men ellers ville jeg nok have ønsket mig den komplette DEADWOOD-serie (tre sæsoner). Jeg har set lidt af den på DR2 og den er rigtig god. Den kan fås til sølle £18 på Amazon UK.

  SvarSlet