onsdag den 9. maj 2018

To nye westerns fra Another World Entertainment

Det er ikke mange westerns, der udkommer på dvd her i Danmark, men her sidst på måneden får vi en enkelt. Another World Entertainment har nemlig TRADED fra 2016 af Timothy Woodward Jr. på programmet med den 28. maj som udgivelsesdato. Kris Kristofferson, Trace Adkins og Michael Paré er på rollelisten, og den officielle handlingsbeskrivelse lyder således: 1880-tallets Kansas. Ranchejeren Clay Travis forvandles fra en lykkelig familiefar til en rasende hævner, da hans søn dør, og hans datter kidnappes. For at forhindre, at hun bliver solgt til et bordel, rider han mod Dodge City, efterladende sig en tæt revolverrøg og bunkevis af lig … 

I januar udgav AWE en anden western af Timothy Woodward Jr., nemlig HICKOK fra 2017. Ud over Trace Adkins og Kris Kristofferson, så finder man her også Luke Hemsworth og Bruce Dern på rollelisten. Her lyder handlingen: Kansas 1871. Den legendariske revolvermand James ”Wild Bill” Hickok vender borgerkrigens blodbad ryggen og begiver sig til Abilene, en smeltedigel af kriminelle, prostituerede og andet pak. Det varer derfor heller ikke længe, før byens borgmester hyrer ”Wild Bill” som stedets nye sherif. Men selvom Hickok er berygtet som landets hurtigste revolvermand, bliver han snart sat på en hård prøve ...

Opdatering
Begge film er udgivet på Blu-ray i Norge af Another World Entertainment. Der er tilsyneladende kun norske undertekster på. Alt tyder på, at AWE ikke længere gider udgive Blu-rays i Danmark.

2 kommentarer:

 1. Hej Søren. Tak for info omkring udgivelsen af de 2 film. Du har ret i at der ikke udgives så mange nye westerns - men umiddelbart er det nok fordi de ikke er særlig gode. Hickok, som er en pseudo-historisk genfortælling af Hickoks møder med både John Wesley Hardin og Phil Coe, er en præget af halvdårligt skuespil og scenografi i bygninger der skriger til himlen af at være kulisser. Hickok selv er også en skændsel, da Luke Hemsworth slået ikke har noget til fælles med Hickoks fysiske fremtræden. Når det så er sagt så er historien faktisk ret underholdende. Det samme gør sig gældende for Traded som også har både Kris Kristoffersen og Trace Adkin på rollelisten. Som sagt så er det dejligt af disse film bliver udgivet - selvom der er masser af ældre westerns som helt klart fortjener også fortjener at blive udgivetpå DVD eller BD. Ud af de ca. 3.000 westerns jeg har i min samling er de 2 som du her beskriver ikke øverst på min indkøbsliste (har dem allerede digitalt). Hvis du er interesseret så kast et blik på https://westernsdk.blogspot.dk (stadig under udarbejdelse), der sætter westerns i en historisk sammenhæng. Ellers tak for en god informativ blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Jim. Jeg har nok også på fornemmelsen, at det er et par film på det jævne, vi har med at gøre her.

   Der er ingen tvivl om, at mange klassiske westerns burde være nemmere tilgængelige i Danmark, men efter at alle dvd-butikkerne er forsvundet, sker der ikke meget. Men heldigvis gør udenlandske selskaber en del ud af det, så man må via Amazon og andre steder.

   Tak for de pæne ord om bloggen. Der sker ikke nødvendigvis så meget her, men jeg prøver at holde liv i den. Og tak for linket til din blog - den vil jeg glæde mig til at læse.

   Slet