fredag den 2. maj 2014

Dansk western lige om hjørnet


Instruktøren Kristian Levrings danskproducerede western THE SALVATION med Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Mikael Persbrandt, Jonathan Pryce og Eric Cantona på rollelisten vil blive vist til filmfestivalen i Cannes her inden så længe - og derefter sætter den kursen mod Danmark. Allerede den 22. maj kommer THE SALVATION op i de danske biografer. Plottet er som følger:

1870'erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant John (Mads Mikkelsen) har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse.

I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. En hævn, der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror.

Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må John forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.

Manuskriptet er skrevet sammen med Anders Thomas Jensen, og du kan se den internationale trailer her foroven. Der bliver læsset en del western-klicheer på undervejs, men umiddelbart synes jeg ikke, at billederne afslører, at filmen er indspillet i Sydafrika. Jeg håber dog, at musikken i filmen er en anden end i traileren, for den er godt nok forfærdelig (Kasper Winding er komponist på projektet).

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar