tirsdag den 12. januar 2016

En eftermiddag i godt selskab med sheriffen og pebermøen

Blu-ray-udgaven af ROOSTER COGBURN fra Universal.
Forleden stod den på eftermiddagsforestilling i western-land, og det betød, at ROOSTER COGBURN fra 1975 blev smækket i Blu-ray-afspilleren. Den er jeg ret sikker på, at jeg ikke har set før, men det var en ganske fornøjelig affære. Filmen er en meget løs fortsættelse til TRUE GRIT (DE FRYGTLØSE) fra 1969, og man fornemmer, at den holdes sammen af de kendte stjernenavne og en rigtig feel good-stemning. Man skal underholdes, når man ser den her.

John Wayne og Katherine Hepburn.
John Wayne og Katherine Hepburn er tydeligvis for gamle til deres roller, men de har en fremragende kemi sammen, og de er udstyret med en perlerække af gode replikker (selv om Hepburns karakter får lidt for lang line med sine bibel-citater). Richard Jordan, Anthony Zerbe og John McIntire pynter i den grad på rollelisten, men der er ikke for alvor nogle af de medvirkende, der falder igennem.

Den danske biograf-annonce fra den 19. april 1976.
Jeg kan læse mig til, at Richard Jordan kke troede på filmens potentiale, og derfor valgte at overspille sin rolle som skurken. Det er dog ikke påfaldende og slet ikke så slemt som hans præstation i science fiction-filmen LOGAN'S RUN. ROOSTER COGBURN får et løft af den interessante historie: Banditter, der vil begå et kup med nitroglycerin, har bare noget over sig, og så er de mange smukke locations herlige at se på (filmen er optaget i Oregon). Her i landet er filmen kendt som SHERIFFEN OG PEBERMØEN.

Teksten på den danske biografannonce lyder:
Han: Vestens skrappeste og hurtigste skydende sherif! Han har skudt 64 personer. Men hva! Kun 60 af dem døde!
Hun: Barskeste pebermø i Arkansas og bibellærd som bare helvede. Når hun med ild i stemmen udslynger en samling bibelcitater, er den fyr ikke født, som ikke springer for livet.
Sammen: Bli'r de Vesten skrappeste par, klar til at nedlægge enhver, som dukker op i deres nærhed.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar