lørdag den 2. januar 2016

Piccadilly Publishing Westerns genopliver nostalgien

Forlaget Piccadilly Publishing er stiftet af de to engelske western-fans og forfattere Mike Stotter og David Whitehead (sidstnævnte bedre kendt under pseudonymet Ben Bridges), og makkerparret har de seneste tre år arbejdet på at holde liv i genren ved at gøre et hav af bøger tilgængelige i elektronisk format. Udgivelserne er et mix af klassiske historier og nyskrevne titler. Piccadilly Publishing har f.eks. fortsat den populære THE GUNSMITH-serie af J.R. Roberts, efter at denne blev droppet af det amerikanske forlag, men har også udgivet en håndfuld tidligere titler i serien.

Et af de nye tiltag fra forlaget er den såkaldte Piccadilly Publishing Westerns-serie, der har til formål at genoplive stemningen fra 50'erne og 60'ernes bøger, ikke mindst de såkaldte Gold Medal-paperbacks, der bl.a. var kendetegnet ved deres særlige logo samt masser af god underholdning. Jeg har fundet et cover fra en helt tilfældig western-paperback fra dengang, nemlig GUNSWIFT af T.V: Olsen, som du kan se herover.

Nu har  Piccadilly Publishing sat gang i en stribe western-bøger, der ganske vist ikke får noget liv på papir, men som forhåbentlig er lige så underholdende som de paperbacks, der kom i sin tid. Der er tale om stand-alone-historier, så man får altså flere forskellige forfattere og flere forskellige helte. Bøgerne bliver dog nummereret på forsiden, hvilket på en bizar måde altid appellerer til samlere - også selv om vi her har at gøre med ting, man ikke kan stille op på en hylde. Der kommer en ny bog i serien hver den 15. i måneden, og den første er udkommet, nemlig PISTOLERO JUSTICE af Patrick E. Andrews.

Her møder vi Raul Mackenzie-Mendoza, der har skotske og mexikanske aner. Han taler både engelsk og spansk, og når han lader revolverne tale, så rammer han for det meste meget præcist. Familien ejer en succesfuld ranch, men Raul vil hellere opsøge eventyret, og derfor lader han sig hyre til diverse opgaver. Af en rancher i Arizona får han i opdrag at finde dennes datter, der er blevet kidnappet. Gerningsmanden er den mexikanske bandeleder El Demonio, men selv om Rauls familie har en fredsaftale med netop denne skurk, så skal det vise sig at være temmelig besværligt at opspore den unge kvinde.

PISTOLERO JUSTICE er en ganske underholdende sag, men den er måske lidt løs i kanterne. Person- og miljøskildringen er fin, men Raul Mackenzie-Mendoza kommer for let til tingene, og bogen bliver ikke for alvor spændende. Man stryger dog igennem den på ingen tid, og jeg køber gerne flere i Piccadilly Publishing Western-serien; mest for kunne stifte bekendtskab med spændende forfattere, jeg aldrig har læst før.

Som sagt kommer der en ny bog hver den 15., og næste gang bliver det THE TRAIL TO TRINITY af Owen G. Irons, og derefter følger TRAVIS af Neil Hunter og DEAD MAN'S TRAIL af Chuck Tyrell. Hvis man følger med på Piccadilly Publishings Facebook-side kan man se, at de har titler til et helt års udgivelser i serien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar