lørdag den 23. februar 2019

Arrow Video udgiver THE GRAND DUEL

Engelske Arrow Video har annonceret, at de den 6. maj udgiver Giancarlo Santis IL GRANDE DUELLO fra 1972 på Blu-ray. Internationalt er filmen kendt som THE GRAND DUEL, hvilket selvfølgelig blev til DEN STORE DUEL på dansk. På rollelisten finder man Lee Van Cleef og Alberto Dentice, mens Luis Bacalov har sørget for musikken. Udgivelsen er en 2K-restaurering fra det originale 35mm-negativ og man kan vælge mellem både det italienske og det engelske lydspor. Hertil kommer en del nyt ekstramateriale.

Opdatering: Den engelske censur-myndighed BBFC har krævet tre sekunder klippet ud af filmen (en scene med en hest, der falder), så det skal man lige være opmærksom på. Hvis man køber Arrow Video amerikanske udgivelse af filmen, så får man det hele med.

9 kommentarer:

 1. Jeg har den kun på thai-dvd, så den er højst velkommen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bemærk lige min opdatering: Udgivelsen vil være let censureret.

   Slet
 2. Godt nok mange faldende heste i westerns, så de får travlt ved klippebordet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener, at de skelner mellem heste, der tvinges til at falde på en farlig måde, og så de stunts, der kan udføres ved, at dyret faktisk er trænet til at gøre det på en overbevisende måde uden at komme til skade. Hanekampe, som man af og til ser i westerns, er de heller ikke glade for - i det hele taget dyr, der kommer til skade.

   Slet
  2. Hvis de skulle klippe i Monte Hellmans Cockfighter fra 1974, ville der ikke være noget film tilbage til publikum i så fald.

   Slet
  3. Den kan jeg slet ikke finde i BBFC's database og IMDb lister heller ikke en engelsk releasedato, så det er nok en film, de har opgivet at få ud i UK.

   Slet
 3. Jeg plejer ikke at være sart med den slags og har da også set tyrefægtning på tv uden den store moralske kvababbelse, men Cockfighter fandt ærligt talt frastødende. Det er i alt fald ikke en film, man ville kunne lave i 2019.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næppe. Og i en helt anden genre ville CANNIBAL HOLOCAUST nok også være umulig at lave.

   Slet
 4. Ja, den har visse ubehagelige scener, som jeg aldrig glemmer, men Cockfighter er rent faktisk værre, hvad angår dyrevelfærd. På den anden side, så er der måske mere værdighed i at dø i kamp end i et slagteri, i alt fald hvis man er kamphane.

  SvarSlet