lørdag den 4. november 2023

Hov, nu sender de sandelig THE MAGNIFICENT SEVEN igen!

På denne engelske plakat blev der kun plads til seks af de syv skuespillere, der har hovedrollerne. Brad Dexter mangler.

Her til eftermiddag blænder DR2 op for en western, som de har gjort det så mange gange før - og som så mange gange før er det THE MAGNICIFICENT SEVEN fra 1960, der kører over skærmen. Det er der som sådan ikke noget galt med, for det er jo en glimrende film, og der er helt sikkert både westernfans og andre seere, som lige tager sig en hyggelig eftermiddag med de dygtige revolvermænd. 

Men det ville være rart med lidt variation, og heldigvis har DR2 ved andre lejligheder haft knap så "slidte" titler på programmet. Forhåbentlig har de stadig rettighederne til nogle af disse, så vi kan få glæde af dem igen på et senere tidspunkt.

Det er lidt tricky at finde ud af, præcis hvor mange gange filmen har været vist, men det ser ud som om, at SYV MÆND SEJRER (som er den danske titel), første gang blev vist på DR lørdag den 10. juli 1993. De sendte den klokken 21.30 - og dengang havde man kun den ene DR-kanal på sin tossekasse og streaming var ikke opfundet endnu. Ugen efter, lørdag den 17. juli, viste de i øvrigt en af fortsættelserne, nemlig THE MAGNIFICENT SEVEN RIDE!

Jeg kan ikke finde tidligere visninger end i 1993, når man søger i de gamle DR-programmer, men den dukker op i 1995, 2001, 2002, 2008 og videre - men i de senere år har den virkelig været en flittig gæst på DR. I år har den også været vist den 19. august, så ... Men det er en cool og underholdende film, men vi vil også gerne se noget andet.

3 kommentarer:

  1. Har næsten lyst til at skrive til DR og bede om en Audie Murphy-kavalkade.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ville være cool. En Randolph Scott-kavalkade ville heller ikke være værst (selv om jeg lige har set flere af filmene).

      Slet
    2. Det kan jo åbenbart godt give pote nogle gange; DR havde jo lagt "Dracula's Ring" ud på hjemmesiden , og efter hvad jeg har ladet mig fortælle, var det efter, at en fan havde sendt dem opfordringer dertil.

      Slet