torsdag den 8. september 2016

Tre westerns fra Piccadilly Publishing

Jeg har tidligere nævnt forlaget Piccadilly Publishing og deres serie af stand-alone-bøger, der udgives under fællestitlen Piccadilly Publishing Westerns. I det første indlæg skrev jeg et par ord om nummer 1 i serien, nemlig PISTOLERO JUSTICE af Patrick E. Andrews, og nu har jeg fået læst de næste tre titler, så de skal da også lige have et par ord med på vejen.

Owen G. Irons: THE TRAIL TO TRINITY
Hævn er et af de klassiske temaer i western-genren, og det er møder vi også i THE TRAIL TO TRINITY, som er skrevet af Paul Lederer under pseudonymet Owen G. Irons. Forfatteren døde tidligere på året, men nåede at levere en lille håndfuld manuskripter til Piccadilly Publishing, hvor dette er det første, der er blevet offentliggjort.

Her møder vi Sage Paxton, der er på vej til byen Trinity for at opsøge sin bror, som Sage mistænker for at have myrdet deres forældre. Undervejs må han dog kæmpe med elementernes rasen, en skadet hest og diverse banditter - og andre ting på rejsen gør det heller ikke nemmere for ham at nå frem til målet og det endelige oprør.

Den overordnede historie i THE TRAIL TO TRINITY er ikke helt vildt spændende, men personerne er interessante, og miljøskildringen er i top. Derfor er det samlet set en OK underholdende bog, der sagtens kan slå et par timer ihjel på en kedelig eftermiddag.

Neil Hunter: TRAVIS
Nu til dags er de fleste af vores penge nogle tal, der blinker i netbanken eller på dankort-terminalens display, men sådan er det ikke for den hårdtarbejdende cowboy Jim Travis. Han har sparet 3000 dollar op, som han har stående i byen Sweetwaters bank. Men da Luke Parsons og hans bande røver banken, er hele Travis' opsparing væk - sammen med en hel masse andre kunders penge. Ingen er dog meget for at forfølge røverbanden, så Jim Travis beslutter sig for at gøre det selv.

Bag forfatter-navnet Neil Hunter gemmer sig englænderen Michael R. Linaker, der har skrevet i mange forskellige genrer og har brugt en stribe forskellige pseudonymer. Man fornemmer da også straks, at det er en erfaren skribent, vi er i selskab med, for TRAVIS byder både på masser af stemning og miljø samt nogle gode person-skildringer. Og der er god gang i handlingen, og man kommer som læser hurtigt ind i historien

Men det er desværre som om, at luften går af ballonen, og bogen bliver mindre spændende, efterhånden som vi nærmer os klimaks. Så TRAVIS er ikke helt oppe at ringe: Den starter godt, men slutningen er for bleg og fantasiforladt.

Chuck Tyrell: DEAD MAN'S TRAIL
Hævn er også omdrejningspunktet i DEAD MAN'S TRAIL af Chuck Tyrell (et pseudonym for amerikaneren Charles T. Whipple). Jonah Stark er blevet skudt ned bagfra af mænd, der tror, at han har guld på sig. Jonah overlever dog mod alle odds, og nu vil han prøve at finde manden bag bagholdsangrebet, en fyr ved navn Evans. Men vejen til dennes tilholdssted er lang og besværlig.

Det er ikke så ofte, at jeg støder på en bog, der er helt håbløs, men denne her er tæt på at være det. Tyrell skriver ganske enkelt så kluntet, at det er svært at komme igennem historien. Man kan måske leve med, at der er utallige replikker på spansk, hvilket sikkert er et forsøg på at få nogle af personerne til at virke mere autentiske. Men hertil kommer nogle sjuskede flashbacks og opremsninger af historisk materiale, der mest virker som noget fra en skolebog.

DEAD MAN'S TRAIL er ganske enkelt ikke pengene værd (også selv om den ikke koster det store - det er trods alt en e-bog, vi har med at gøre). Generelt for alle tre bøger gælder, at de er forholdsvis korte og kan læses på ingen tid.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar