fredag den 24. maj 2024

Spis som Lucky Luke

Nu tænker jeg ikke specielt meget på mad som et element i Lucky Luke-tegneserien, men jeg husker dog kvægbosserne, der i albummet "Pigtråd over prærien" får serveret nogle gevaldige bøffer uden noget som helst tilbehør. Men nu kan man dykke lidt mere ned i tegneseriens kulinariske univers, når forlaget Cobolt den 27. juni udgiver DEN STORE LUCKY LUKE KOGEBOG. 50 opskrifter skulle den indeholde, herunder "fra kølige drinks til krydrede retter som Ratata-hotdoggen, Dalton-familiens hemmelige opskrift på rød linsesuppe, sheriffens burger, Ma Daltons lemon pie eller søde højdepunkter som Calamity Janes cookies og Oklahoma-limonade eller Billy the Kids karamelguf" (ifølge forlagets egen beskrivelse).

2 kommentarer:

  1. Nu er jeg ikke den store Lucky Luke-ekspert, og det er mange år siden, jeg sidste gang har læst et album. Men forfatterne/forlaget satte jo en stopper for Lukes cigaretrygning i serien for længe siden. ComicWiki fortæller, at det var i 1983, at han begyndte at tygge græsstrå i stedet. Så det er lidt interessant at se, at han ryger her, og flere af de andre ryger også. Meget gammelt billede, eller har man slækket på censuren?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu findes billedet også på den franske udgave fra 2016, så her har man i hvert fald fundet det OK. En Google-søgning antyder, at det oprindelig stammer fra albummet "Dommeren" fra 1959, men Google kan tage fejl.

      Slet