onsdag den 1. december 2021

Walt Slade-bøgerne udkommer stadig i paperback oppe i Norge

For årtier siden var det helt almindeligt, at der stod en stribe paperback-westerns i de fleste kiosker. Blandt dem var Walt Slade-bøgerne af Jackson Cole. Det er selvfølgelig et pseudonym, og forfatteren bag dem var i virkeligheden Alexander Leslie Scott (sådan som jeg forstår det). Pudsigt nok kom de på originalsproget under pseudonymet Bradford Scott, men det er en anden historie.

Walt Slade-bøgerne blev udgivet af Winthers Forlag i årene 1959-1970, og der kom 224 bind i alt. Nr. 134 er et genoptryk og fra nr. 137 og frem, er der også tale om genoptryk. Men vi skal altså helt tilbage til 1970, hvor der for sidste gang blev udgivet en Walt Slade-bog i Danmark.

Sådan er det ikke i Norge. Jeg opdagede tilfældigvis, at forlaget Cappelen Damm udgiver disse bøger i paperback. Serien hedder DOBBEL WESTERN, så man får to historier pr. bind, og den vejledende pris er 89,90 norske kroner. Et af de seneste bind er nr. 331, så det har været en længerevarende serie. Aktuelt er det Walt Slade-bøgerne, der trykkes i DOBBEL WESTERN, men tidligere har forfattere som Zane Grey, Cole Weston, Dwight Bennett, J.D. Hardin og Marshall Grover også været repræsenteret.

Om jeg lige kan komme igennem en bog på norsk, ved jeg ikke, men det kunne da været meget sjovt at bestille en af dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar