mandag den 18. december 2023

LAWMEN: BASS REEVES er en ny western-tv-serie på SkyShowtime

Så er der nyt til streaming-publikummet, der holder af westerns. LAWMEN: BASS REEVES har netop haft premiere her i Danmark, og de to første afsnit af otte ligger klar på SkyShowtime. Derefter vil der følge et afsnit om ugen. Det interessante ved serien er, at den er inspireret af virkelige begivenheder. Bass Reeves blev født som slave i Arkansas i 1838, men siden blev han kendt som den første sorte deputy U.S. Marshal vest for Mississippi-floden, og han nåede at arrestere i omegnen af 3000 mistænkte i løbet af sin karriere.

Man kan finde både fagbøger og fiktion om Bass Reeves, og den nye TV-serie er baseret på de to første romaner i en trilogi af Sidney Thompson, nemlig FOLLOW THE ANGELS, FOLLOW THE DOVES og HELL ON THE BORDER (den tredje bog hedder THE FORSAKEN AND THE DEAD). Serien er skabt af Chad Feehan, mens den har Taylor Sheridan med som en af de andre producenter - og han er jo blandt andet kendt for den moderne western-serie YELLOWSTONE. David Oyelowo spiller titelrollen, og man kan også møde store navne som Donald Sutherland og Dennis Quaid.

2 kommentarer:

  1. Har lige set de første afsnit - og den lever helt op til forventningerne og har samme standard som Yellowstone 1883 / 1923. Jeg har læst en del af bøgerne om Bass, og serien er helt klart inspireret både fakta og fiktion - men hovedsagen er at den er troværdig både i udtryk og skuespil - og kan som sådan helt klart anbefales :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder bare godt! Lige nu har jeg gang i mange andre ting, så i forhold til denne her venter jeg nok, til alle afsnit er tilgængelige.

      Slet