fredag den 15. februar 2013

84 westerns

Så mange nåede John Wayne - ifølge nogle kilder - at medvirke i. Hvis man søger på IMDb, så kan man godt få det til lidt flere, men nu har jeg ikke tjekket hver eneste titel for at se, hvordan han står listet. Anyway, her er lige en flot plakat fra den sidste i rækken, nemlig THE SHOOTIST fra 1976.

12 kommentarer:

 1. Nu er jeg blevet lidt nysgerrig: hvilke John Wayne westerns er dine favoritter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg ikke set så mange, og jeg kan formentlig ikke huske dem, jeg måtte have set. Det er lidt fordelen ved at lave en blog, hvor læserne ved mere, end jeg gør. Rygende Revolvere er en nostalgisk opdagelsesrejse, hvor jeg opdager og genopdager ting - jeg er på ingen måde western-ekspert; bare en fan, der er fascineret af en genre, jeg ikke har dyrket så meget.

   Men når det er sagt, så har jeg 3 GODFATHERS, RIO BRAVO, EL DORADO, RIO LOBO, THE SEACHERS og TRUE GRIT liggende på nyligt erhvervede dvd'er - og mindst to af filmene har jeg set for mange år siden.

   Slet
 2. Hvis du falder over Red River, så køb den endeligt. Du vil ikke fortryde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bedste film om kvægdrift, jeg nogensinde har set. Episk. Den får næsten 80 procent i IMDb, og det er fortjent.

   Slet
  2. Jeg kan forestille mig situationen henne i Blockbuster, når man spørger den forfjamskede skolepige bag disken: Kan du anbefale mig nogle gode film om kvægdrift?

   Spøg til side... RED RIVER kommer på indkøbslisten.

   Slet
  3. En gammel fyr som STAGE COACH (aka Dilligencen) er også værd at se! Og af dem du har stående er RIO BRAVO og RIO LOBO fremragende!
   Ydermere sender TV2 genindspilningen af TRUE GRIT i aften!

   Slet
  4. De ved ikke så meget, som man kunne ønske henne i Blockbuster. Kendte ikke til Mad Max sidst jeg spurgte.

   Slet
 3. Meget apropos købte jeg tidligere på ugen hele 4 John Wayne westerns i Netto til bare 25 kr. stykket: THE WAR WAGON, TRUE GRIT, THE MAN WHO SHOT LIBERTY VALANCE og "McLINTOCK!"...
  De tre sidste er del af "The John Wayne Collection" - og den sidstnævnte er ovenikøbet i en "Authentic Collector's Edition" (i modsætning til falske collector's editions, eller noget???)
  Jeg har faktisk også en engelsk VHD udgave af STAGECOACH liggende, så det kunne da være jeg snart skulle have mig en lille John Wayne uge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er længe siden, jeg har været i Netto, men måske har mine lokale butikker nogle film tilbage.

   Slet
  2. Mht. "McLintock!", så er Paramounts Authentic Collector's Edition den eneste rigtige version, som man bør eje af den film.

   Den er, af en eller anden grund, endt i public domain og derfor må alle udgive den. Det har resulteret i rigtig mange frygtelige udgivelser af denne ret sjove hygge-western med John Wayne.

   Slet