fredag den 22. februar 2013

Flot tysk dvd-udgave af RIO CONCHOS

Forleden så jeg RIO CONCHOS; et dynamisk, komplekst og fascinerende western-epos fra 1964. Filmen blev instrueret af Gordon Douglas og har Richard Boone i hovedrollen som den tidligere sydstatsofficer Jim Lassiter, der hader Apache-indianere, fordi de torturerede og dræbte hans familie. Han udsletter derfor uden at tøve de indianere, han kan komme i nærheden af. Til dette bruger han et gevær, der er en del af en sending på 2000 styk, der er blevet stjålet. Jim Lassiter overtales nu af hæren til at tage med på en hemmelig mission for at finde de stjålne våben.

RIO CONCHOS er en fremragende film med masser af drama og action; og det er på ingen måde en fortælling, der romantiserer livet i det vilde vesten. Selv om volden ikke er eksplicit, så er der ikke sparet på noget - og det virker mange steder som en western, der er forud for sin tid. Musikken af Jerry Goldsmith er i øvrigt fænomenal, og det er en af årsagerne til, at jeg gerne ville se filmen.

Jeg har købt den tyske dvd-udgave i serien Koch Media Western Legenden, som jeg tidligere har listet her på bloggen. Selve dvd'en kommer i en digipack, der er formet som en lille tynd bog. Det er meget smagfuldt lavet. Man kan vælge mellem to forskellige tyske lydspor, et engelsk og et italiensk. Af undertekster er der kun italienske. Billedet står ret flot og der er en tysk og en engelsk trailer som ekstramateriale samt et omfangsrigt billedgalleri. Endelig følger der en lille booklet med, der er klistret ind i digipack'en. Teksten er ganske vist kun på tysk, men den er velskrevet og der er nogle gode informationer i den.

Samlet set er det en kanon udgivelse og jeg kunne sagtens finde på at finde på at købe andre film i Koch Media Western Legenden-serien, men nu var det i første omgang lige denne her, jeg var nysgerrig efter at se.

3 kommentarer:

 1. Det er godt at se, at du slår et slag for de tyske DVD'er, Søren. Det er noget spøjst med deres forkærlighed for tysk synkronisering, så man skal lige sikre sig, at en tysk udgivelser indeholder det originale lydspor og eventuelt undertekster, men ellers er der ofte tale om flotte (og nogle gange unikke) udgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne udgave byder både på den tyske biograf-synkronisering og på en TV-synkronisering - og det er sjovt at se på tysk Amazon, hvordan de her kan debattere kvaliteten af diverse lydspor på film.

   Slet
 2. Ja, tak for den positive anmeldelse. Nu tør jeg godt købe filmen, der længe har stået på ønskelisten.

  SvarSlet