mandag den 6. april 2015

Morgan Kane er ikke død endnu

For et par år siden skrev jeg om gode gamle Morgan Kane, western-helten skabt af den norske bankmand Kjell Hallbing, alias Louis Masterson. Dengang var den store nyhed, at WR Films Entertainment Group havde planer om at producere en Morgan Kane-film, men det ser ikke ud til, at de er kommet i gang med at lave den endnu - den er stadig "in development".

Som en del af markedsføringen tog WR Films fat på at genudgive de originale Morgan Kane-bøger i elektronisk form. Rettighederne til disse har de købt fra Hallbings søn, Kjell Ørnulv Hallbing, der i dag forvalter boet efter den berømte western-forfatter. I første omgang udgav WR Films 15 titler på engelsk og norsk, og de lagde ud med de to bøger, der skal danne grundlag for den kommende film, nemlig EL GRINGO og EL GRINGO'S HEVN.

Nu er de så startet igen med det, de i bøgernes kolofon kalder for version 2.0, men der findes nu kun fem bøger på engelsk (ser det ud til), mens samtlige 83 norske bøger nu er ude som e-bog. De kan blandt andet købes til Amazons Kindle, hvor prisen pt. er 12,49 dollar pr. bog; knap 87 kroner (de engelske udgaver koster lidt mindre). Køber man dem i iTunes, står de pt. til 55 kroner. Nummereringen er ligesom da bøgerne første gang udkom i Norge.

I mellemtiden har Aller Forlag i Norge stadig gang i deres serie af hardcover-deluxe-udgivelser af serien. De er netop nået til bind nr. 71, TIGEREN FRA MONTANA. Ifølge forlaget, så byder bøgerne på diverse ekstramateriale, og de skulle vist også have fået en ekstra omgang korrekturlæsning, så for nogle vil det nok være det værd at betale for de nye bøger. Prisen er 129,- norske kroner for de seneste bind. Man kan eventuelt spørge i Allers norske butik om de sender til Danmark.

Er man for alvor vild med Morgan Kane, så kan man måske overveje at opsøge DEN STORE BOKA OM MORGAN KANE, der udkom fra Aller Forlag for ikke så længe siden. Den skulle byde på 344 siders guf for fans.

2 kommentarer:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=IpIumdhYIus

    SvarSlet
    Svar
    1. Cool. Tak for link. Det er en vanvittig historie.

      Slet