onsdag den 8. juli 2015

Et par helt tilfældige western-bøger

For nogle uger siden spiste fruen og jeg brunch på The Laundromat Cafe på Østerbro. Ud over at man kan ordne sit vasketøj, mens man er der, så er disse cafeer kendt for at have en bardisk, der er spækket med bøger - og dem kan man købe. I forhold til priserne i en byttebiks eller på et loppemarked, er vi her i den dyre ende: En tynd bog koster 10 kroner og en tyk koster 20.

Men når vi nu alligevel var der og spiste vores gode mad, så skulle hylderne selvfølgelig tjekkes ud, og jeg købte et par gamle western-paperbacks. På forsiden af den ene er der et prismærke fra Antikvariatet i Elmegade, hvor den i sin tid er blevet solgt for 3 kroner. Og man kunne få en enkelt krone for den, hvis man solgte den tilbage i samme stand.

Den ene af bøgerne var DØDSKLOKKERNE i Louis Mastersons Morgan Kane-serie. Jeg har prøvet at læse den et par gange, men kan ikke rigtig komme igennem den; selv om den bare er på 118 sider. Der er tale om bind nr. 29 i den danske udgivelsesrække fra Winther, og der er lidt for mange referencer til noget, der er sket i tidligere bøger, så det er nok en fordel at læse dem i rækkefølge. Og så er der store dele af teksten, der virker som direkte afskrift fra diverse fagbøger. Men det kan da være, at jeg får læst bogen en dag.

Den anden er til gengæld glimrende, nemlig DE LOVLØSE af Lewis B. Patten. Originaltitlen er THE LAWLESS BREED, og ifølge copyright-angivelsen skulle bogen være fra 1976. Det er historien om en gnaven gammel ranch-ejer, der forsøger at forhindre jernbanen i at lægge spor på hans jord; altså jord, han egentlig ikke ejer, men som han altid har gjort brug af. Vi får et stort persongalleri, et godt plot og ganske meget action. Eneste anke er, at klimaks er lidt tyndbenet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar