onsdag den 17. april 2019

Tex Willer rider igen i Sverige

Den italiensk-skabte westernhelt Tex Willer var ikke det store hit her i Danmark, da forlaget Zoom forsøgte sig med et par album, men nu gør svenskerne forsøget. Det er forlaget Ades Media, der udgiver serien, hvor nr. 1 kom i efteråret. Den overordnede titel er Legenden om Tex Willer, og det første bind hedder HÄMNAREN, skabt af Mauro Boselli og Stefano Andreucci. Det svenske handlingsreferat lyder således:

Bortom Rio Grande skipar Tex Willer rättvisa genom att utkräva hämnd på sin fars mördare. Men en mäktig ranchägare sätter ett pris på hans huvud för att få stopp på den rättrådige hämnaren. Jagad av korrupta sheriffer och revolvermän korsar Tex gränsen till Mexiko för att söka upp Juan Cortina, en beryktad desperado. Detta leder till ett ödesmättat äventyr med den förste och störste ”spaghettivästernhjälten” av dem alla!

Bind nr. 2 og 3 er nu også på gaden - de hedder RÄTTVISA I CORPUS CHRISTI (af Mauro Boselli og Corrado Mastantuono) og MONTANA (af Gianfranco Manfredi og Giulio De Vita). Der er tale om hardcover-album i farver, så det kunne måske være noget.

6 kommentarer:

 1. Tak for tippet. Jeg købte for mange år siden de danske udgivelser fra 70'erne, og jeg var ret glad for Zooms to danske bøger fra 2016 (jeg har en længere upubliceret anmeldelse liggende). Jeg ser netop, at "Hämnaren" kan bestilles fra danske cdon, så mon ikke de også har efterfølgerne. Sjovt nok er der faktisk MASSER af Tex Willer på dansk cdon; nemlig FINSKE udgivelser! Mon der skulle bo en finsk Tex Willer-fan i Danmark? lol

  SvarSlet
  Svar
  1. De får dem nok også, men de to seneste album er som sagt lige udkommet. Sjovt nok kan man på CDON (som samarbejder med Adlibris) også finde nogle af de norske månedshæfter.

   Slet
 2. Det er iø lettere akavet, at man som dansker kan få tilsendte bøger fra Adlibris ved at handle gennem cdon. Adlibris lukkede jo ellers deres danske afdeling for adskillige år siden, og deres norske/svenske/finske afdelinger nægter pure at sende til danskere ved handel på deres egne hjemmesider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har for sjovs skyld bestilt et par af de norske Tex Willer-bøger via CDON/Adlibris - så får vi se ...

   Slet
 3. Jeg har en enkelt gang bestilt en tegneserie via cdon, som efterfølgende blev sendt fra Adlibris, så den er go' nok.
  http://enlejemordersertilbagepaadansk.blogspot.com/2017/08/legenden-om-conan-nr-1-is-in-house.html

  SvarSlet
 4. Cool. Jeg venter spændt på post-diligencen og skriver selvfølgelig et indlæg, når tingene dukker op.

  SvarSlet