fredag den 26. april 2019

Så kom der lige en stak westerns på Blu-ray med posten

Engelske Arrow Films har holdt påske-udsalg, og her benyttede jeg lejligheden til at slå kløerne i en række af de titler, jeg længe har haft stående på min elektroniske ønskeliste hos Amazon. Desværre er Amazon blevet ret dyre, og derfor skal man efterhånden ud hos de enkelte selskaber for at finde de gode tilbud.

Pakken, jeg modtog, indeholdt Peter Fondas THE HIRED HAND, André De Toths RAMROD, Joseph H. Lewis' TERROR IN A TEXAS TOWN, Marlon Brandos ONE-EYED JACKS, Duccio Tessaris A PISTOL FOR RINGO og THE RETURN OF RINGO samt Ferdinando Baldis TEXAS, ADIOS - alt sammen på Blu-ray (ONE-EYED JACKS er dog sådan en dual format-ting, hvor der også er en dvd med).

Udgivelserne har fået flotte nytegnede forsider, men man kan vende coveret om på dem alle sammen, så mere originale plakater kommer i spil. Det er faktisk sådan, at jeg foretrækker dem.

15 kommentarer:

 1. Jeg har ganske vist en stor westernsamling, men knapt så fin som din, da jeg ikke har gjort så meget i Blu-ray. Fik dog The Hired Hand sidste år, og den var en fin oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min western-samling er ikke så stor, men jeg gør det mest i Blu-ray - westerns er bare så flotte i det format. Skal have opgraderet nogle af de titler, jeg pt. har på dvd.

   Slet
 2. Jeg begyndte at samle inden Blu-ray blev populært, så jeg har lidt af en opgave foran mig med at opgradere. En økonomisk udfordring.

  SvarSlet
 3. Mht. min samlings størrelse, så ejer jeg nu alligevel kun ca. 5 procent af de mere end 5000 film, der er beskrevet i min westernguide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville ikke vide, hvor jeg skulle gøre af 5000 westerns, hvis jeg havde så stor en samling.

   Slet
 4. Har lige modtaget et par brugte DVDer fra Amazon til under kr. 30 stk inkl. fragt, (Unconquered og Escape from Fort Bravo) til samlingen på godt 3.000 Westerns. De gode tilbud bliver færre og færre og dyrere og dyrere, men heldigvis er selv mange af de brugte af ret god kvalitet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 3000 westerns! Wow! Jeg er imponeret.

   Du har helt ret i, at der bliver længere mellem tilbuddene - og det er irriterende, at Amazon på mange felter er blevet så dyr.

   Slet
 5. Ja, det er sgu imponerende! Dejligt at der findes rigtige samlere i dette land.

  SvarSlet
 6. Det virker måske som meget - men de fleste er købt på tilbud til næsten ingen penge, på Amazon eller i second-hand butikker når jeg har været i USA. Priserne på blandt andet Arrow synes jeg er lidt for høj (også selvom de er på tilbud). ... og for at være fair så er ca. halvdelen af samlingen også digitale kopier. Og nogen slapper af med bøger - jeg slapper af med Westerns... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Som i så mange af livets forhold, er det ikke størrelsen, der gør det ;-) Men som Henrik skriver, er det herligt, at der stadig findes samlere. Jeg ser det også meget i de horror-kredse, jeg færdes i, hvor også nye fans opdager værdien i at have tingene stående i fysisk form i stedet for at være afhængig af streaming-tjenesternes luner.

   Slet
 7. Jeg slapper også gevaldig af med westerns, der jo er dejligt fri for klimadebat, veganerdemonstrationer, korankastning, kønsdebat, sociale medier, besværlig moderne teknologi osv. og i øvrigt kan tilbyde en helt anden type maskulinitet og værdier, end det der er moderne i dag. Problemet med at få samlingen til at vokse, er, ud over økonomien, at jeg har brug for en eller anden form for undertekster grundet min ringe hørelse, og mange af de film jeg finder i Amazon, kan ikke tilbyde dette. Ellers var min Audie Murphy-samling nok en del større, end tilfældet er i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan virkelig være en jungle at finde ud af, hvilke undertekster der er på en given udgivelse, og man skal ofte tjekke andre steder end hos Amazon.

   Slet
 8. Desværre er de ikke så flinke med undertekster på dvd'erne. Det er heldigvis noget andet med Blu-ray, hvor der normalt er engelske undertekster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en jungle. Så lige på min Blu-ray-udgave af YELLOW SKY, som min kone faktisk har foræret mig, fordi der skulle være en stærk kvinderolle med - men den er tilsyneladende helt uden undertekster. Jeg er ikke helt afhængig af undertekster (med mindre man er ude i at se en japansk eller en fransk film eller den slags), men de kan være en god støtte i visse situationer. Sætter dem ofte på, hvis de er der, selv om de nogle gange kan være forstyrrende, når de tekster lyde ... [Phone rings] ...

   Slet
 9. Som sagt er jeg lidt halvdøv og har brug for tekst, men jeg var faktisk heldig at finde Yellow Sky på dvd i Amazon med engelske undertekster for ikke så længe siden.

  SvarSlet