lørdag den 19. marts 2022

De hårdkogte og blodige Edge-bøger lever stadig i elektronisk form

Det er mange år siden, at George G. Gilmans brutale Edge-bøger udkom i paperback-format og fyldte de danske kiosker, men serien har overlevet på originalsproget som e-bøger. Ganske vist har fans klaget over, at der var masser af slåfejl og andre fejl i udgivelserne - nærmest som om, at man bare havde scannet siderne ind ved hjælp af optisk tegngenkendelse uden at tjekke det færdige resultat. Men bøgerne fortsatte stille og roligt med at blive genudgivet til man i 2018 nåede til nr. 53 ud af de 61, der i sin tid blev skrevet. 

Men nu har Piccadilly Publishing meldt sig på banen til at fortsætte serien. Nr. 54, BACKSHOT, udkommer som e-bog den 1. maj. Jeg har læst en pæn portion titler fra det forlag, og der har i hvert fald ikke været noget at udsætte på redigeringen. De har dog så ikke travlt, da nr. 55 udkommer til august og nr. 56 til december. Så det tyder ikke på, at Piccadilly Publishing kommer til at vende bøtten og starte forfra. Men nu er nr. 1-53 stadig tilgængelige på de elektroniske bogreoler - upåagtet de fejl, de måtte indeholde. 

Lindhardt og Ringhof har også været med på e-bogs-vognen i nogle år med Edge-bøger, hvor de har udgivet en god portion af de 47 titler, der i sin tid kom på dansk. Her ses en af de danske titler, HÆVNEN ER SORT. Forsidebilledet burde være velkendt for mange fans. De er ikke tydeligt nummereret, så det kræver lidt research at finde ud af, hvad der præcis er kommet. 

Jeg har dog ikke interesseret mig så meget for netop disse udgivelser, da de koster 50,- kroner stykket - og jeg har ikke et abonnement på en e-bogs-tjeneste, hvor man for et fast beløb kan læse et uendeligt antal titler på en måned (hvilket synes at være den primære grund til, at disse bøger udkommer - de virker ikke umiddelbart gearet til "løssalg").

Men det interessante er, at nogle få af dem tilbydes som paperbacks; formentlig som print on demand. Så man kan sige, at Edge på en eller anden måde stadig lever som paperback. 199,95 koster sådan en bog - altså en lidt anden pris end i de gode gamle kiosk-dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar