onsdag den 12. december 2012

Django-feberen raser

Juledag får Quentin Tarantinos spaghetti-western-inspirerede DJANGO UNCHAINED premiere i de amerikanske biografer og den 24. januar kommer filmen til Danmark. Nu er jeg ikke den store Tarantino-fan, men det skal trods alt blive interessant at se, om denne film har noget at byde på.

Titlen er inspireret af Sergio Corbuccis klassiske spaghetti-western DJANGO fra 1966 ... I ved; "den med kisten". Det ligger lige til højrestøvlen at grave originalen frem igen, og det gør de bl.a. hos Another World Entertainment, Danmarks sejeste dvd-distributør. Den 8. januar udkommer DJANGO: VESTENS HÆVNER med en flot og stemningsfuld dvd-forside, der naturligvis refererer til Quentin Tarantinos film.

Engelske Arrow Video, der især er kendt for deres lækre udgaver af diverse gysere, vil også være med på prærievognen. I deres meget kultprægede dvd-serie ArrowDrome udgiver de den 14. januar DJANGO, PREPARE A COFFIN. Det er en italiener fra 1968, instrueret af Ferdinando Baldi og med Terence Hill i hovedrollen som Django. Her i landet kom den til at hedde DJANGO SADLER SIN HEST, hvilket godt nok er en kedelig titel. Dvd'en fra ArrowDrome kommer med et vendbart cover og en booklet af Howard Hughes.

StudioCanal i England leger også med, så den 14. januar er de klar med DJANGO SHOOTS FIRST. Den er fra 1966, er instrueret af Alberto De Martino og har Glenn Saxson i hovedrollen. I Danmark hed den DJANGO SKYDER FØRST.

Der er utvivlsomt endnu flere udgivelser på vej i forbindelse med Django-feberen, men her er i hvert fald lidt at holde øje med.

11 kommentarer:

 1. I USA rider Shout Factory med på bølgen med to double features:

  Django Kills Silently (dansk titel: Django renser byen)
  Django's Cut Price Corpses (dansk titel: ?)

  http://www.dvdtalk.com/reviews/58876/django-double-feature-django-kills-silently-and-djangos-cut-price-corpses/

  A Man Called Django! (dansk titel: Djangos colt er altid varm)
  Django and Sartana's Showdown in the West (dansk titel: ?)

  http://www.dvdtalk.com/reviews/59077/django-double-feature-a-man-called-django-and-django-and-sartanas-showdown-in-the-west/

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende. Der er godt nok meget at tage fat på.

   Slet
  2. Så ankom de to double feature-udgivelser fra Shout Factory i dag. Jeg ser frem til at få set dem og skal nok vende tilbage, når jeg er kommet igennem de godt og vel seks timers spaghetti-nirvana :-)

   Slet
  3. Interessant. Glæder mig til at høre mere.

   Slet
 2. Det er ærgerligt, at AWE ikke har fået rettighederne til det italienske lydspor til den originale Django. På det engelske lydspor lyder han som en Clint Eastwood-imitation, men på det originale italienske lydspor er det Nero himself, der taler. Det italienske lydspor er klart at foretrække, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis det virkelig er sandt, at det ikke kommer med, så er det for sløjt!! På min DVD fra UK er begge lydspor med!

   Slet
  2. Det ser bestemt ud som om, at det kun er det engelske lydspor, der er på AWEs udgivelse. Formentlig har de overtaget de ledige rettigheder efter at On-Air-Video ikke findes mere - de har jo tidligere udgivet DJANGO på dvd her i landet.

   Det virker som om, at den amerikanske dvd fra Blue Underground skulle være noget af det bedste, man kan opdrive.

   Slet
  3. Og nu, hvor jeg har checket efter, så er det rent faktisk også Blue Undergrounds amk DVD, jeg har. Ikke den engelske. :/

   Slet
 3. Hmm, det er netop gået op for mig, at "Django, Prepare a Coffin" er aka VIVA DJANGO, som i årevis har kunnet fås på dansk DVD som "Django Hævneren". Det er det obskure selskab Salut Video i Havnsø, der udgav den. Det er et fint print i fuld letterbox og filmen er rigtig dog. Gamle læsere af "Banned in Britain" (nr. 1) kan læse min sammenligning mellem den uklippede danske udgave og den omredigerede tyske udgave. Tyskerne var så glade for Trinity-brødrene, at de lavede denne voldelige og kyniske western om til en mere børnevenlig Trinity-film (hvor den ene bror bare manglede! Til slut i filmen siger den tyske fortællerstemme, at Terence Hills karakter er træt af at være alene og han vil nu ride ud og finde sin tykke broder. Haha).

  http://videonetto.dk/?52X31X3531X3638343839393

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde overvejet at skrive det ind i indlægget, men jeg var selv lidt i tvivl. Filmen har åbenbart også heddet MIT NAVN ER DJANGO på dansk.

   Slet