torsdag den 27. december 2012

Nyt nummer af TEX WILLER

Jeg har fået et par kommentarer fra en læser, der anbefaler western-tegneserien TEX WILLER, der bl.a. er et hit i Norge. Her er de nået til nr. 570, der faktisk udkommer i dag. Hæftet hedder "I Espectros hule". Nu er der lidt langt til de norske kiosker og jeg kan ikke lige finde nogle abonnements-info, så man må nok bare nøjes med at være misundelig. Det er godt nok mange år siden, at man kunne købe et western-blad i en dansk kiosk.

TEX WILLER hedder i virkeligheden TEX og er en italiensk tegneserie, der er skabt af Gian Luigi Bonelli og Aurelio Galleppini. Serien debuterede helt tilbage i 1948 og den udkommer stadig i Italien.

8 kommentarer:

 1. Som jeg også fik nævnt ovre på Skræk og Rædsel, så er serien kommet et par gange i Danmark og specielt hæfterne fra 70'erne kan med held stadig opstøves. Det er ikke længe siden, jeg fandt en ordentlig stak af dem i næsten ny stand på et indendørs marked:

  http://comicwiki.dk/wiki/Tex_Willer

  Nu køber jeg ikke norske blade, men der er da vist et par tegneseriebutikker deroppe, der sender til Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg køber serien gennem Seriebutikken i Norge: www.seriebutikken.no

   Slet
  2. Jeg synes, at det er lidt underligt, at det forlag, der udgiver serien, tilsyneladende ikke vil være ved, at de udgiver den ... men det er ikke den eneste mærkværdige ting, jeg er stødt på i forbindelse med norske hjemmesider.

   Slet
  3. Ja, sært at man ikke kan abonnere direkte på serien via Egmont. Det kan ikke være pga dårligt salg; udover den almindelige månedsserie udkommer 'Maxi Tex' (med en blanding af nyt materiale og genoptryk af de bedste historier) og 'Tex i Farger' - kronologisk genoptryk i farver (den Collectors Edition, der er beskrevet i Blueberry-tråden).

   Slet
  4. Søren, Egmont har ikke en "hjemmeside" der alle sine titler er nevndt. De har Univers.no, men det er en butikk der du kan få kjøpt diverse utgivelser. Tex selges ikke i backlist, eller abo, og kan ikke nevnes der.
   Allikevel er det litt feil å si at Tex ikke har hjemmeside. Du finne all nødvendig info om alle TEX-utgivelsene på "http://www.facebook.com/pages/Tex-Willer/182679275170407" det er seriens egen hjemmeside. Meld deg på så får du fortløpende info.

   Slet
  5. Tak for info. Jeg fandt tilfældigvis selv den Facebook-side i går og fik meldt mig til. Så kan jeg i det mindste følge lidt med i Tex Willer-fænomenet.

   Slet
 2. På www.sergiobonelli.it kan man læse mere om Tex Willer:

  http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/cpers_index?pers=tex

  Og her kan man se samtlige 239 forsider i Collectors Edition serien:

  http://sergiobonelli.it/news/comics_feb012/archiviorep.htm

  SvarSlet
  Svar
  1. 239 numre i en Collectors Edition-serie. Wow!

   Slet