onsdag den 19. december 2012

Jerry Spring rider igen i Danmark

Det kan godt være, at ens tidsopfattelse har noget med alder at gøre, men jeg oplever faktisk, at tiden går hurtigere nu, end da jeg var yngre. Se bare på TV-serier. Den ene øjeblik er det kun første sæson eller måske bare et pilotafsnit, der er på markedet, og før man får set sig om, ligger dvd-boxen med sæson 4 og flyder i tilbudsbunkerne i supermarkederne til en brøkdel af den oprindelige pris. Eller hvad med genoptryk af tegneserier? Jeg synes nærmest lige, at de der flotte LINDA OG VALENTIN-bøger var begyndt at udkomme ... og nu kan man allerede købe bind 6!

Nu bør man ikke klage over for meget af en god ting, og det er herligt, når man kan svælge i god underholdning - også selv om man ikke helt kan følge med udgivelsesfrekvensen. En tegneserie, der i hvert fald gerne må holde en høj udgivelsesfrekvens, er tegneren Jijés JERRY SPRING, som Forlaget Fahrenheit er begyndt at genoptrykke. Den husker jeg fra et album i KARAT-SERIEN og har måske også læst en historie eller to andre steder.

Under alle omstændigheder er det planen, at der skal udkomme fem album fra Forlaget Fahrenheit, der genoptrykker hele serien i sort/hvid, som Jijé selv foretrak det. Bind 1 udkom i foråret, og efter sigende er oplaget forholdsvis begrænset og de vil ikke blive genoptrykt (læste i et forum et absurd tal, der nævnte et oplag på 500 eksemplarer, men jeg ved ikke, om det er rigtigt). Så uanset om jeg har en mærkværdig tidsfornemmelse eller ej, så kunne det være, at jeg skulle komme i gang med at købe disse bøger. Måske når de nemlig at blive udsolgt, før man pludselig har en oplevelse af, at de ligger i bunker alle vegne. Bind 1 indeholder fire historier.

6 kommentarer:

 1. Ja, nu er det jo ikke mig, der skal skrive alle kommentarerne på denne blog (eller blot 50%), men et par ord med på vejen skal det her indlæg da have; Jeg er bestemt også rigtig glad for at alle albummerne nu udkommer på dansk - og mit første møde med JERRY SPRING var også via KARAT-SERIEN! Senere kom der et par enkelte albums i egen serie og lidt i det kortlivede blad Cactus Western. Jijé var iø Jean Girauds western-læremester og hjalp til i begyndelsen med FORT NAVAJO (aka Løjtnant Blueberry).

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er velkommen til at skrive alle de kommentarer, du vil! Det tager tid for en blog at blive opdaget og under alle omstændigheder er westerns nok en mindre genre her i landet.

   Prisen for bind 1 af Jerry Spring er i øvrigt 328,- kroner, hvilket selvfølgelig er lidt af en udskrivning.

   Slet
  2. Thanks, Søren! Og, usch!, 328,- er godt nok da lidt af en udskrivning. Desværre er danske tegneserier blevet meget dyre, velsagtens fordi der ikke er nogen, der køber dem, og oplagene derfor bliver meget små, og da de derfor bliver så dyre, som de bliver med små oplag, er der efterfølgende endnu færre, der køber dem. Det er en ond cirkel. :(

   Slet
  3. Kiggede på den inde i Faraos Cigarer i dag, hvor de havde en håndfuld på hylden. Den bliver næppe udsolgt før jul, så jeg venter lige. Flot så den dog ud.

   Slet
 2. Desværre er et oplag på 500 helt normalt, og ikke at regne for begrænset i disse tider. Har lige studeret forlagets hjemmeside, og jeg kan se, at de smider en plakat oven i hatten hvis man bestiller direkte hos dem ... hmmm ... er fristet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder vildt med de 500 eksemplarer, men hvis det er den nye virkelighed, så... Kender til soundtracks, der udkommer i 500 fysiske eksemplarer, og selv om de kan købes i hele verden, så kan der gå måneder før nogle af disse titler bliver udsolgt.

   Slet